Stapelaar training Hollcert

Stapelaar cursus in Pools, Engels en Nederlands

Home Blogs Stapelaar cursus in Pools, Engels en Nederlands
Stapelaar cursus in Pools, Engels en Nederlands

Stapelaar versus EPT

Is een stapelaar cursus hetzelfde als een EPT (Elektronische Pallet Truck)? Uiterlijk lijken een stapelaar en een EPT erg veel op elkaar, dus de verwarring is logisch. Echter wordt een stapelaar ingezet voor het verplaatsen van pallets of goederen in verticale richting (stapelen) en een EPT kan goederen alleen in horizontale richting verplaatsen. Het EPT certificaat wordt vaak gecombineerd met een stapelaar cursus, omdat de trucks vergelijkbaar zijn en een echte aanvulling op elkaar. Het combineren van opleidingen binnen Hollcert gebeurt regelmatig. Wist u dat u tegen een gereduceerd tarief een combinatie cursus bij ons kunt volgen? De moeite van het certificaat waard.

Wat kan een stapelaar?

Net als de EPT heeft de stapelaar vorken waarmee hij pallets optilt. Een stapelaar kan echter de goederen ophoog brengen en ook vanaf hoogte terug naar beneden halen. Een stapelaar is daarom ideaal voor het gebruik van opslag in stellingen.

Stapelaar of reachtruck

Is een stapelaar vergelijkbaar met een reachtruck? Een reachtruck is inderdaad ook bedoeld voor het verplaatsen van materialen in de hoogte. In sommige gevallen kan de stapelaar een alternatief zijn voor de reachtruck, maar er zijn vooral veel verschillen. Een stapelaar wordt al lopend bediend en een reachtruck wordt rijdend bestuurd. Een stapelaar kan zowel handmatig als elektrisch uitgevoerd zijn, een reachtruck is per definitie elektronisch aangedreven. Ook is een reachtruck gemaakt voor zwaardere ladingen en kan hoger heffen, vanwege de uitschuifbare mast. Deze uitschuifbare arm ontbreekt bij de stapelaar.

Stapelaar cursus bij Hollcert

De opleidingen van Hollcert zijn eendaagse cursussen waarin de cursist een certificaat kan behalen dat vijf jaar geldig is. Aangezien veel van onze cursisten arbeidsmigranten zijn die mogelijk de Nederlandse taal niet machtig zijn, bieden wij onze cursussen standaard aan in het Engels, Pools en Nederlands. Andere talen zijn beschikbaar op aanvraag.
De cursusdagen zijn standaard opgedeeld in een theoretisch gedeelte dat wordt afgesloten met een theorie-examen en een praktijkgedeelte dat eindigt met een praktijkexamen.

Contact met Hollcert over de stapelaar cursus

Heeft u vragen over de stapelaar cursus, de data, locaties of inhoud? Neem dan contact met ons op, we leggen u graag de mogelijkheden voor. Naast de grootste trainingslocatie van Nederland -Waalwijk-, kunnen we u ook trainen op de locatie in Eindhoven of op uw eigen locatie. We denken graag met u mee en leiden uw personeel op tot professionals die weten wat veilig werken is.

    Mail ons

    Training boeken? Laat uw gegevens achter en geef uw wensen door dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

    Velden met een * zijn verplicht.

    Door op de versturen button te klikken geeft u toestemming dat Hollcert B.V. uw gegevens opslaat. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

    Meld je aan!