Piotrek – trainer heftrucks en VCA cursus

Maak kennis met Piotrek - trainer heftrucks en VCA

Piotrek werkt sinds 2018 bij Hollcert in vast dienst als full time trainer voor Engels- en Poolstalige truck en VCA cursussen. Sinds 2015 was hij als ZZP ‘er al beschikbaar in de weekenden. Op dinsdag en woensdag is hij vrij en zorgt hij voor zijn gezin.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Jazeker, ik ben geboren in Polen en heb daar een normale jeugd gehad. Na mijn studie “Transport & Logistiek” heb ik diverse baantjes in Polen gehad. Alles wat beschikbaar was probeerde ik uit. In 2011 ontmoette ik mijn huidige vrouw Weronika. Samen besloten we in 2013 om buiten de Poolse grens op zoek te gaan naar werk. Via een neef van mijn vrouw kwamen we in Nederland terecht. Inmiddels hebben we samen 2 kinderen en we verwachten eind 2022 onze 3e. Mijn vrije tijd breng ik dan ook graag door met mijn gezin. Verder ga ik starten met motorrijden.

Welke ervaring heb je in Nederland opgedaan?

Mijn eerste baan was in de coatstraat bij een metaalfabriek. Hier was ik de enige Poolse medewerker en nog onzeker om Engels te spreken. Hierdoor had ik weinig aansluiting met de collega’s. Wel deed ik hier mijn eerste heftruck ervaring op. Na een half jaar ben ik als order Picker gaan werken en zo volgde nog meerdere banen. Tot mijn moeder zei “Waarom ga je je niet specialiseren in heftrucks?” Eigenlijk had ik meer de ambitie voor een kantoorbaan, maar ik besloot mijn moeders advies op te volgen. Zo behaalde ik in 2015 al mijn truck certificaten bij Hollcert.

Hoe werd je trainer heftrucks bij Hollcert?

Ik kende 1 van de trainers bij Hollcert en een paar weken nadat ik zelf alle certificaten had behaald, werd ik benaderd of ik interesse had om zelf trainer te worden. Dat leek me super leuk. Ik ben altijd op zoek naar uitdaging en wil alles leren en uitproberen. Zo werd ik eerst intern opgeleid tot instructeur, waarna ik in de weekenden als trainer aan de slag ben gegaan. Tot 2018 werkte ik daardoor 7 dagen per week. Sinds 2018 werk ik als full time instructeur bij Hollcert.

Wat zorgt ervoor dat je je baan als trainer met zoveel plezier doet?

Ik houd van een praatje maken en mensen ontmoeten. Iedere dag ontmoet ik nieuwe mensen met een eigen verhaal. Onze taak als trainer is ondermeer om te zorgen dat kandidaten zich zo snel mogelijk op hun gemak voelen. Dat doe ik graag door interesse in de mensen te tonen, met uiteraard ruimte voor een grapje. Ook nieuwe situaties vind ik leuk. Zowel met kandidaten als tijdens InCompany trainingen. Die mix maakt het voor mij leuk en afwisselend.

En dat allemaal dankzij het advies van je moeder…

Ja! Ik ben haar heel dankbaar. Ze staat altijd voor mij en iedereen die ik liefheb klaar. Niet onbelangrijk ze heeft mij niet alleen leven gegeven maar mijn leven ook gered. Een aantal jaren geleden was ik niet fit. De arts dacht dat het niets was, maar ze vertrouwde het niet. Na onderzoeken op haar aandringen bleek ik nierkanker te hebben. Doordat ik er op tijd bij was ben ik genezen. Ik blijf mijn moeder altijd dankbaar voor haar doortastendheid.

Hoe is het om op afstand te wonen? Denk je wel eens aan een terugkeer naar Polen?

Mijn vakanties breng ik graag door in Polen bij familie. Mijn kinderen zou ik ook graag in Polen naar school laten gaan. Al vermoed ik dat hun kansen in het Nederlandse bedrijfsleven beter zijn. Ik kan niet in de toekomst kijken. Wellicht dat ik mijn pensioen straks ga doorbrengen in een houten hutje aan een prachtig Pools meer.

Wat vind je mooi aan de Nederlandse cultuur?

De directheid en daarmee duidelijkheid van communiceren. Er wordt niet een heel verhaal gehouden, maar gewoon gezegd waar het op staat. Dat vind ik prettig. Ook zijn veel mensen bereid om te helpen met een glimlach. Als Nederlanders nu nog de Poolse keuken leren kennen, dan zou dat voor mij perfect zijn!

Meld je aan!