Oliwia – Backoffice medewerkster

Maak kennis met Oliwia - Backoffice medewerkster

Oliwia is sinds het voorjaar van 2022 fulltime in dienst bij Hollcert als backoffice medewerkster. Na jaren ervaring als verkoop, productie en magazijn medewerkster was ze toe aan een nieuwe uitdaging. Mateusz bood haar deze kans.

Oliwia Hollcert Backoffice

Kun je iets over je loopbaan tot nu toe vertellen?

Als 8 jarig meisje ben ik met mijn ouders en zus naar Nederland gekomen. Direct vanaf het begin heb ik Nederlands onderwijs gevolgd. Ik weet nog dat we meteen heel goed geholpen werden op school. Na de middelbare school ben ik gestart met de opleiding tot tandartsassistent. Dat bleek toch niet helemaal bij mij te passen. Gelukkig kon ik starten op de BBL opleiding tot verkoopmedewerkster. Dat combineerde ik met werken in een bloemenzaak. Nadat ik de opleiding met goed gevolg had afgerond heb ik korte tijd als productiemedewerkster gewerkt. De laatste 4 jaar voor ik bij Hollcert ben gestart was ik magazijnmedewerkster. Hierdoor heb ik een goed beeld van de logistieke sector.

Hollcert is meertalig, had je daar ervaring mee?

Jazeker. Op school leerde ik goed Nederlands, thuis bleven we Pools spreken en later leerde ik op school en tijdens mijn werk in het magazijn Engels. Met mijn familie, die deels terug in Polen woont, spreek ik nog altijd Pools. Nederlands spreek ik uiteraard met vrienden en tijdens winkelen. Engels spreek ik ook op mijn werk, daarnaast kijk ik graag films en documentaires op Netflix. Vooral Engels, al kan ik de Spaanse films ook waarderen.

Hoe is voor jou de overstap naar een kantoorbaan?

Dat bevalt me heel goed. Het is weer heel anders dan in het magazijn. De hele dag stil zitten achter een computer was in het begin zeker wennen. Ik geniet ervan om klanten te woord te staan en helpen, of het nu particulieren of bedrijven zijn, in het Nederlands, Pools of Engels. Ook in de administratieve kant heb ik mijn draai gevonden. Eigenlijk alle onderdelen van mijn baan vind ik leuk om te doen. Ik ben dankbaar dat Mateusz mij de kans heeft geboden om de overstap naar Hollcert te maken.

 

Meld je aan!