Mateusz Boczkowski eigenaar Hollcert

Mateusz Boczkowski – eigenaar en oprichter van Hollcert

Maak kennis met Mateusz Boczkowski

Mateusz Boczkowski is de eigenaar en oprichter van Hollcert B.V. Geboren en opgegroeid in het zuiden van Polen. Samen met zijn verloofde Magdalena trotse ouders van 3 kinderen (Igor, Pascal en Hana). Zijn werkdag bestaat onder meer uit het bijhouden van de (financiële) administratie, planning van trainers en locaties, telefoon buiten kantoortijd en overzicht bewaren. Aangezien er 7 dagen per week trainingen worden gegeven werkt hij ook 7 dagen per week. Veel vrije tijd heeft hij daardoor niet. Hij vult deze graag in met zijn gezin, sporten en relaxen.

Mateusz Boczkowski HollcertHoe is Hollcert opleiding & trainingen ontstaan?

In 2010 ben ik op mijn 30ste zelf als arbeidsmigrant naar Nederland gekomen. In Polen had ik mijn studie afgerond en werkervaring opgedaan. Mijn oudste zoon was net geboren en ik wilde graag meer financiële zekerheid voor mijn gezin. In Nederland begon ik, zoals veel arbeidsmigranten, in een distributiecentrum. Daar zag ik direct kansen om arbeidsmigranten te trainen in hun eigen taal. Door hulp te vragen aan mensen die ik had ontmoet kon ik Hollcert opstarten. Meer daarover lees je onderaan deze pagina en op de vorige pagina. Ik ben dan ook erg dankbaar voor de hulp die ik heb gehad en vriendschappen (met Nederlanders) die hieruit zijn ontstaan.

Wat waardeer je aan Nederland?

De mooiste dingen vind ik de gestructureerdheid en dat alle mensen over het algemeen op straat een vrolijk “zorgeloos” gezicht hebben. Dat sluit helemaal aan bij mijn levensmotto. Ik maak graag mensen blij. Als andere het goed hebben dan heb ik het zelf ook goed. Wanneer aan het einde van de dag alles goed is afgerond en alle kandidaten en medewerkers tevreden en gezond thuis zijn ben ik helemaal tevreden.

Je hebt bewust voor grote opleidingslocaties gekozen. Kun je dat verder toelichten?

Andere opleiders kiezen vaak voor meerdere kleine locaties verdeeld over het land, de kandidaten hebben dan een kortere reisafstand. Ik zie echter meer voordelen van een grote locatie;

  • Er zijn meer trucks beschikbaar, waardoor kandidaten meer praktijkuren kunnen maken
  • Garantie dat er 7 dagen per week training wordt gegeven
  • Onderscheidend vermogen, we hebben de grootste meertalige opleiding locatie in Europa
  • Meerdere trainers aanwezig waardoor kandidaten tussen groepen gewisseld kunnen worden zodat ze zoveel mogelijk maatwerk training krijgen

We merken dat er kandidaten uit het hele land, België en Duitsland komen. Dat geeft voor mij aan dat het voor hen geen probleem is om een iets langere afstand af te leggen voor een goede training.

Waalwijk ligt in het logistieke hart van Nederland. Dat zal dus geen toeval zijn geweest?

Dat klopt. De eerste training locatie was in Nederweert. Op dat moment voor mij een logische keuze. Toen deze te klein werd hebben we de training locatie verhuisd naar Waalwijk. Het hart van het logistieke centrum van Nederland. Het was natuurlijk een spannende stap om een grotere locatie te starten met meer kosten en risico’s. Dit was noodzakelijk om te groeien en ik zag genoeg kansen om het te laten slagen. Daarna werd ook in Eindhoven een training locatie geopend, waar ook het kantoor is gevestigd. Het is heel fijn om te zien dat we met onze opleidingen, kandidaten meer kansen bieden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Meer over onze locaties en mogelijkheden is ook te lezen op de over ons pagina.

Mateusz als een van de grondleggers van anderstalige opleidingen

We spraken tot slot ook met Rick Wigman (Eigenaar van Romaxi Holding BV – participatiemaatschappij en adviesbureau) over zijn kennismaking met Mateusz en het ontstaan van hun vriendschap.

De kennismaking

Mateusz en Rick leerde elkaar kennen toen Rick huisopleider was voor specifieke heftruck opleidingen. Op een dag moest hij training geven in Weert en Mateusz was een van de cursisten. Het viel Rick op dat Mateusz het wel heel snel onder de knie had en vooral heel veel vragen had. Hij was super nieuwsgierig hoe het in Nederland werkt op het gebied van opleidingen. Rick vond Mateusz een slimme jongen en dacht “ die snapt het wel”.

Ontstaan van een vriendschap

Een half jaar later belde Mateusz naar Rick of ze een keer koffie konden drinken, want hij had plannen om voor zichtzelf te beginnen en zocht hulp hoe dat te doen. Wat Rick niet wist is dat Mateusz sinds die training (dus een half jaar lang) iedere dag met het kaartje van Rick in zijn hand zat te twijfelen om hem te bellen. Rick besloot direct om af te spreken vanwege de motivatie en interesse van Mateusz. Daaruit volgde intensief contact en is een mooie vriendschap ontstaan waarbij ze elkaar helpen.

Ondernemersgeest

Rick vindt het mooi om te zien hoe Mateusz, als een van de grondleggers van anderstalige opleidingen, Hollcert tot een succesvol bedrijf heeft gebracht. De kracht van Mateusz zit hem in het durven ondernemen, investeren en risico’s nemen. Rick heeft veel waardering hoe Mateusz alles doet en vindt het mooi dat hij een steentje heeft mogen bijdragen aan het succes.

Meld je aan!