Hollcert over ons opleidingen trainingen cursus certificering

Opleiding & training in o.a. BHV, VCA & heftruck

Wie we zijn en wat we doen

Ontstaan van HollCert

Hollcert Opleiding & Training is in 2010 gestart in Nederland. Hollcert is een leerbedrijf waarvan de naam is afgeleid van de woorden Hollands Certificaat, oftewel een Nederlands certificaat. Aanvankelijk hield ons bedrijf zich alleen bezig met het opleiden van Polen die in Nederland zijn gaan werken in de logistieke sector. Op dit moment worden al onze cursussen dagelijks gegeven in het Nederlands, Pools en Engels. Op aanvraag zijn ook andere talen mogelijk zoals Russisch, Duits en Roemeens. Hollcert Opleiding & Training is een internationaal bedrijf, wat betekent dat we niet alleen in het Nederlands trainingen geven, en dat ons personeel meertalig en internationaal is!

Hollcert Locaties

Naast In Company trainingen verzorgen we op twee eigen locaties cursussen. Te weten in Waalwijk (grootste opleidingslocatie van Nederland) en in Eindhoven. Naast theorieruimtes beschikken onze locaties over trainingshallen met voldoende ruimte om te oefenen met slaloms, stapelen, aandrijfbalk, palletplaatsing in het dok en rekken.

De locatie in Waalwijk is in 2016 opgericht als antwoord op de toegenomen vraag naar trainingen in de logistieke sector en is onze grootste en dé grootste locatie voor trainingen in Nederland. De locatie in Waalwijk is de vervanger van de voormalige locatie in Nederweert. De vestiging in Waalwijk is de grootse van Nederland en centraal gelegen tussen Breda, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Waalwijk beschikt als enige trainingscentrum in Nederland over een Combitruck. Waardoor het mogelijk is om deze cursus naast in company ook op onze locatie in Waalwijk te volgen.

De locatie in Eindhoven is in 2020 ontstaan als resultaat van de verdere ontwikkeling van het bedrijf om onze studenten een opleiding van de hoogste kwaliteit te bieden. Op deze locatie is ook ons kantoor gevestigd.

Meertaligheid bij Hollcert

Onze trainers beheersen de Nederlandse, Poolse en Engelse taal. Andere talen zoals Duits, Roemeens en Russisch zijn op aanvraag ook mogelijk. Hollcert is met trots een meertalig en multicultureel bedrijf.

Hollcert

De hoogste kwaliteit van cursussen en trainingen, bevestigd door ruim 10 jaar ervaring!

Hollcert heftruck cursus

Hollcert Truckpark

Sinds de oprichting van Hollcert is ons truckpark uitgegroeid tot het grootste van de beschikbare leerbedrijven in Nederland. We hebben onder meer zes EPT-trucks, zeven heftrucks, zeven reachtrucks, twee HLOP-trucks, een LLOP-truck en een COMBI-truck, daarnaast hoogwerkers en vele andere. In totaal meer dan 30 trucks ter beschikking voor onze studenten! Door het grote park kunnen we zorgen dat iedereen voldoende praktijkuren maakt.

Loyaal

Hollcert Opleiding & Training is in 2010 gestart in Nederland. Hollcert is een leerbedrijf waarvan de naam is afgeleid van de woorden Hollands Certificaat, oftewel een Nederlands certificaat. Aanvankelijk hield ons bedrijf zich alleen bezig met het opleiden van Polen die in Nederland zijn gaan werken in de logistieke sector. Op dit moment worden al onze cursussen dagelijks gegeven in het Nederlands, Pools en Engels. Op aanvraag zijn ook andere talen mogelijk zoals Russisch, Duits en Roemeens. Hollcert Opleiding & Training is een internationaal bedrijf, wat betekent dat we niet alleen in het Nederlands trainingen geven, en dat ons personeel meertalig en internationaal is!

Kandidaten afkomstig uit andere landen zoals Polen, Portugal, Spanje, Litouwen, Bulgarije en Roemenië willen vaak zo veel mogelijk werken van maandag t/m vrijdag. Om hen tegenmoet te komen worden bij Hollcert 7 dagen per week opleidingen en trainingen gegeven. Zowel in company als op onze locaties in Waalwijk en Eindhoven. De trainingen in het weekend zijn standaard beschikbaar in het Engels en Pools. Overige talen zijn op deze dagen op aanvraag mogelijk.

Veilig werken

In de afgelopen tien jaar zijn we uitgegroeid tot een bedrijf gespecialiseerd in trainingen gericht op veilig en correct werken (met transportmiddelen). Kandidaten slagen bij Hollcert wanneer onze trainers ervan overtuigd zijn dat ze veilig aan de slag kunnen en zich daarnaast bewust zijn van eigen veiligheid waaronder een goede werkhouding.

9.5 Klantentevredenheid
80+ Verschillende cursus combinaties
6500+ Certificaten per jaar
100% Startgarantie

NIBHV-gecertificeerde BHV instructeur

In Nederland bestaat als zodanig geen wettelijke norm voor de kwaliteit van bhv-opleidingen. Wet- en regelgeving, zoals de Arbowet en het Bouwbesluit, geven alleen kaders daarvoor. NIBHV heeft – als hét kennisinstituut – voor de kwaliteit van veiligheidscursussen, op basis van die kaders zelf een norm opgesteld voor de kwaliteit van bhv-opleidingen, het NIBHV Keurmerk.

Hollcert is de enige BHV opleider in Nederland met een NIBHV gecertificeerde instructeur welke de Poolse taal machtig is. Bij Hollcert kunt u standaard terecht voor BHV trainingen in het Nederlands en Pools. Overige talen zijn op aanvraag mogelijk.

Kies je voor Hollcert? Dan kies je voor een up-to-date veiligheidscursus die voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

CBR – Code 95

Beroepschauffeurs op een vrachtauto en/of bus moeten een basiskwalificatie “code 95” halen. Nadat men is geslaagd voor de examens en toetsen, kan de cursist de code 95 bij laten schrijven op het rijbewijs. Deze code is vijf jaar geldig. Iedere vijf jaar kan de code 95 verlengt worden door het volgen van nascholing. Hollcert is hiervoor erkent door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Dat wil zeggen dat wij kandidaten aanmelden bij het CBR en het CBR met regelmaat komt controleren of de opleidingen aan de gestelde eisen voldoen. Tijdens de controle wordt ook een kort gesprek met de kandidaat gevoerd. Let op! De gehele Code95 mag vanuit het CBR enkel in het Nederlands gegeven worden.

CCV (Contactcommissie Vakbekwaamheid)

Met een keurmerk of certificaat tonen wij als bedrijf aan dat onze diensten aan een norm voldoen. Tot 2019 was het verplicht voor opleiders om aan een keurmerk te voldoen. De verplichting is inmiddels vervallen. Echter Hollcert blijft het belangrijk vinden om aan normen en eisen te voldoen die u als opdrachtgever verwacht. Hollcert blijft daarom voldoen aan deze normen en eisen.

VCA Infra

VCA Infra is een onderdeel van Stichting eX:plain en als VCA Infra en Examenbank, in opdracht van de SSVV verantwoordelijk voor:

 • Het realiseren van een optimale infrastructuur binnen het VCA/SOG stelsel
 • Het bewaken van de kwaliteit van de Examencentra VCA/SOG
 • Het beheer en de inhoud van de VCA en SOG-examens
 • De examendistributie (jaarlijks 260.000 examens)

Wanneer u bij Hollcert een VCA cursus (VCA staat voor De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) volgt met aansluitend examen wil dat zeggen dat deze cursus volledig voldoet aan de gestelde landelijke eisen. VCA Infra komt met regelmaat meekijken tijdens de cursussen en ziet mede toe op de bewaking van de kwaliteit.

Slagingspercentage bij Hollcert van 99,9%

Wij melden bij voorkeur niet hoeveel % slaagt, omdat wij altijd een extra dag aanbieden tot iemand geslaagd is. Taalbarrières worden door onze trainers weggenomen. Zolang de kandidaat gemotiveerd is lukt het praktisch altijd om in 1 dag te slagen.

Bekijk de mogelijkheden om op korte termijn een Hollcert certificaat te behalen.

 

Lees meer

  Mail ons

  Meer weten? Vul onderstaand formulier in en we komen zo snel mogelijk terug met een antwoord.

  Velden met een * zijn verplicht.

  Door op de versturen button te klikken geeft u toestemming dat Hollcert B.V. uw gegevens opslaat. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

  Meld je aan!