Grondverzet machinist opleiding bij Hollcert

Opleiding machinist grondverzet

Home Machinist opleiding grondverzet Machinist opleiding grondverzet

Machinist opleiding grondverzet en verreikers

Op deze pagina staan de meest voorkomende externe en zware transportmiddelen waarin wij 1-daagse machinist opleiding verzorgen op onze locaties in Eindhoven en Waalwijk of bij u op locatie als in company training. Staat het transportmiddel waarvoor u een certificaat wenst te behalen er niet tussen? Zoals een autolaadkraan, bobcat, elektrische trekker, ladderlift of terminal trekker? Neem contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Al deze cursussen worden op aanvraag georganiseerd. (De minigraver cursus kan dagelijks op onze locatie in Waalwijk) Alle cursussen zijn mogelijk als InCompany, 1 op 1 of door open inschrijving op een van de maandelijkse cursusdagen. Standaard in het Engels en Pools. Nederlands is op aanvraag ook mogelijk. Interesse? Bel ons of schrijf in via het formulier onderaan de pagina en wij nemen zsm contact op om de mogelijkheden door te spreken voor de gewenste machinist opleiding.

Certificaat machinist grondverzet en verreiker

Na het correct volgen en afronden van deze 1-daagse opleidingen ontvangt u een Hollcert certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar. Let op. Bij hijswerkzaamheden met een bedrijfslastmoment van 10 Tm of meer ingezet op de bouw/bouwplaats. En bij funderingsmachines (heistelling) die zijn ingericht/bestemd om palen of andere langwerpige voorwerpen in de grond te plaatsen, te drijven of daaruit te verwijderen. Is er in Nederland een verplichting tot het behalen van een TCVT certificaat. Hollcert geeft deze certificaten zelf niet uit. Het is op aanvraag mogelijk om een dergelijk examen af te leggen.

Machinist opleiding hydraulische graafmachine Hollcert

Graafmachine machinist opleiding (hydraulische graafmachine)

Een hydraulische graafmachine is uitgerust met een hydraulisch bediende arm en emmer. Werkend in een intermitterende cyclus, dwz tussen opeenvolgende stadia van de werking van het snijvat, zijn er hulptrappen, zoals het verplaatsen van het vat met het uitgegraven materiaal, het legen ervan en het terugkeren naar de werkpositie.

Tijdens deze machinist opleiding staan veilig en verantwoord werken met de hydraulische graafmachine centraal. Ervaren kandidaten kunnen de 1-daagse opleiding volgen en ontvangen bij positieve afsluiting van de theorie- en praktijkbeoordeling een Hollcert certificaat en  veiligheidspas. Voor machinisten die met een hydraulische graafmachine werkzaamheden verrichten, is het bezit van een certificaat en veiligheidspas verplicht.

Minigraver / sleuvengraver

Hollcert beschikt op de locatie Waalwijk over een minigraver. Zo kunt u op korte termijn en in 1 dag uw certificaat behalen. Ook voor het besturen van een minigraver is een onderneming in het het kader van de Arbowet verplicht werknemers grondig te instrueren. Wanneer u uw graafmachine certificaat wenst te behalen op een andere graafmachine dient u dat vooraf kenbaar te maken.

Machinist opleiding wiellader Hollcert

Shovel machinist opleiding (Wiellaadschop)

Een shovel is een machine die over het algemeen wordt gebruikt om aarde of zand te verplaatsen. Dit kan scheppend door middel van de laadschop of door het zand duwend te verplaatsen. Andere benamingen voor deze machine zijn wiellaadschop, enkelvoudige belader, wiellader, laadschop of grondverzetmachine.

Tijdens deze machinist opleiding staan veilig en verantwoord werken met de shovel centraal. Ervaren kandidaten kunnen de 1-daagse opleiding volgen en ontvangen bij positieve afsluiting van de theorie- en praktijkbeoordeling een Hollcert certificaat en  veiligheidspas. Voor machinisten die met een shovel werkzaamheden verrichten, is het bezit van een certificaat en veiligheidspas verplicht. Vanaf 1 juli 2015 is het verplicht om een T-rijbewijs te hebben bij het besturen van een shovel op de openbare weg. Wie 1 juli 2015 een rijbewijs B had en het rijbewijs voor 1 juli 2025 laat vernieuwen krijgt de de categorie T automatisch bijgeschreven.

Machinist opleiding verreiker Hollcert

Verreiker machinist opleiding

Een verreiker wordt in de bouw ook vaak aangeduid als een verrijdbare werktuigdrager of manitou en wordt vooral gebruikt voor het verplaatsen van extreem zware lasten. Het belangrijkste verschil met de klassieke lader is de variabele lengte van de giek, meestal tot ca. 12-15 m, waardoor het een onmisbare machine is in de bouw. In combinatie met de vaak oneffen ondergrond waarop een verreiker wordt ingezet maakt dat een goede training een must is voordat er veilig gestart kan worden als machinst. Voor machinisten die met een verreiker werkzaamheden verrichten, is het bezit van een certificaat en veiligheidspas verplicht.

Tijdens deze machinist opleiding staan veilig en verantwoord werken met de verreiker centraal. Ervaren kandidaten kunnen de 1-daagse opleiding volgen en ontvangen bij positieve afsluiting van de theorie- en praktijkbeoordeling een Hollcert certificaat en veiligheidspas. Let op! Wanneer u een certificering met hijsfunctie nodig heeft (TCVT W4-07) dient u een extern TCVT examen af te leggen.

Machinist opleiding roterende verreiker Hollcert

Roterende verreiker machinist opleiding

De telescooparm van de roterende verreiker kan 360 graden rond draaien. Handig wanneer er werkzaamheden moeten worden uitgevoerd bij beperkte ruimte. Voor machinisten die met een roterende verreiker werkzaamheden verrichten, is het bezit van een certificaat en veiligheidspas verplicht.

Tijdens deze machinist opleiding staan veilig en verantwoord werken met de verreiker centraal. Ervaren kandidaten kunnen de 1-daagse opleiding volgen en ontvangen bij positieve afsluiting van de theorie- en praktijkbeoordeling een Hollcert certificaat en veiligheidspas. Let op! Wanneer u een certificering met hijsfunctie nodig heeft (TCVT W4-07) dient u een extern TCVT examen af te leggen.

    Mail ons

    Training boeken? Laat uw gegevens achter en geef uw wensen door dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

    Velden met een * zijn verplicht.

    Door op de versturen button te klikken geeft u toestemming dat Hollcert B.V. uw gegevens opslaat. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

    Meld je aan!