Op deze pagina staan de meest voorkomende heftrucks waarin wij opleidingen verzorgen op onze locaties in Eindhoven en Waalwijk of bij u op locatie als in company training. Staat het transportmiddel waarvoor u een certificaat wenst te behalen er niet tussen? Zoals een klemheftruck, 4weg reachtruck of zijlader? Neem contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

EPT (Electric Pallet Truck)

Dit soort trolleys is gemaakt voor het transport van pallets in het magazijn alleen op niveau 0, meestal gebruikt voor het laden en lossen en voor het transporteren van pallets van en naar de stellingen. Met standaard EPT-trolleys kunnen pallets ook in smalle rekken voorbereid voor reachtrucks. EPT-trucks heffen de vorken niet hoger dan 30 cm. Deze trolleys zijn verkrijgbaar in drie soorten installatie voor de bestuurder, in een versie zonder platform en steunen, met een opklapbaar platform en inklapbare steunen, en met een vaste opbouw voor de bestuurder, sommige hebben zelfs een bestuurdersstoel.

LLOP (Low Level Order Picker)

Dit type vorkheftruck heeft zeer lange vorken achter de bestuurder. Deze karren worden meestal gebruikt om meerdere manden te vervoeren waarnaar de bestellingen handmatig worden verzameld, en alleen vanaf niveau 0. Vaak zijn ze uitgerust met een afstandsbediening die in een speciale handschoen is geplaatst. Deze heftrucks heffen, net als de EPT, de vorken niet hoger dan 30 cm. Omdat de trolley erg lang is, moet er speciaal op worden gelet dat u tijdens het manoeuvreren niets raakt. Soms wordt deze truck ook aangeduid als OPT.

Stapelaar

Hoewel deze trolley sterk lijkt op de EPT-wagen, heeft de Stapelaar een mast waarmee u pallets vanaf een niveau boven 0 kunt oppakken. Met zijn standaardafmetingen kunt u ook pallets opnemen in smalle gangen die zijn aangepast voor reachtrucks. En net als de EPT-trolleys is hij verkrijgbaar in drie typen opbouw voor de machinist.

Voorvorkheftruck (HEFTRUCK)

Trolleys van dit type zijn het meest populair vanwege hun veelzijdigheid, ze worden gebruikt om standaard pallets en niet-standaard materialen te vervoeren, en hun veelzijdigheid is nog uitgebreider met extra uitrusting die kan worden gebruikt in plaats van standaard vorken. Bij het werken met dit type vorkheftruck moet speciale aandacht worden besteed aan het basisschema van het werken ermee en aan het gewicht van het materiaal op de vorken.

Hoge opslagtruck (REACHTRUCK)

Dit type heftruck is ontstaan ​​in verband met de vergroting van de opslagruimte in het magazijn, en daarmee het verkleinen van de ruimte voor het verplaatsen van een heftruck. De Reachtruck is ongeveer 1m korter dan de Heftruck, waardoor het aantal stellingen in het magazijn toeneemt. Het is echter het zwaarste type leerwagen voor mensen die onervaren zijn in logistiek vanwege het werk van het stuur in twee standen, 180 en 360 graden.

HLOP (Hoge Level Order Picker) Drive IN + VNA

Het doel van de HLOP-trolley lijkt sterk op de LLOP-trolley, maar ze zijn structureel heel anders. HLOP is ook bedoeld voor handmatig orderverzamelen, maar het is niet beperkt tot niveau 0, de hoogte waarop HLOP kan worden bediend, wordt alleen beperkt door de hoogte van het magazijn. Deze trolleys kunnen in drie standen worden bediend. Handmatig, het Drive IN-systeem is gebaseerd op geleiding langs de stellingen waarlangs de HLOP wordt geleid op speciale rollen die aan de trolley zijn bevestigd, en het VNA-type systeem dat, gebaseerd op magnetische sensoren in de trolley en een magnetische lijn ingebouwd in de magazijnvloer in het midden van het gangpad, de wagen automatisch geleidt. De Drive IN- en VNA-systemen zorgen voor een nog groter aantal ingebouwde stellingen in het magazijn, maar in zulke smalle steegjes kan geen ander type vorkheftruck werken. Soms wordt deze truck ook aangeduid als OPT of MUT.

Combitruck (Hoogbouw Combitruck) + VNA

Dit type trolley heeft alle voor- en nadelen van HLOP, het werkt in dezelfde smalle gangpaden en hetzelfde in 3 modi, maar het doel is niet om handmatig bestellingen te verzamelen, maar om hele pallets eruit te trekken en op planken te plaatsen. Als enige trainingscentrum in Nederland hebben wij een Combitruck van dit type beschikbaar voor trainingen! Soms wordt deze truck ook aangeduid als VNA.

Mail ons

Training boeken? Laat uw gegevens achter en geef uw wensen door dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.