Certificaat EPT

Home Blogs Certificaat EPT
Certificaat EPT in Pools, Engels of Nederlands

Leg de basis met een EPT certificaat

Waar staat EPT voor? EPT is de afkorting van Elektronische Pallet Truck, ook wel Elektrische Pompwagen genoemd. Voor werknemers in de logistiek die werken met transportmiddelen, is het hebben van een certificaat EPT vaak een vereiste. De wet stelt namelijk eisen aan het besturen en bedienen van transportmiddelen om de veiligheid te garanderen binnen bedrijven. Het eerste certificaat dat medewerkers dienen te halen is meestal EPT.

Wat is een EPT?

Een EPT, of Elektrische Pallet Truck, wordt gebruikt om pallets of andere ladingen horizontaal te verplaatsen. Deze trucks tillen ladingen tot maximaal 30 cm boven de grond, waardoor ze ideaal zijn voor het verplaatsen van grote materialen die niet handmatig verplaatst kunnen worden.

EPT Certificaat in verschillende talen

Omdat we merken dat veel vraag is naar opleidingen in de logistieke sector voor arbeidsmigranten, bieden we onze opleidingen aan in verschillende talen. Standaard zijn onze trainingen te volgen in het Nederlands, Engels en Pools. Vaak heeft u voor het theoretische gedeelte ook nog keuze uit andere talen. Zo weten we zeker dat de cursist de tekst kan begrijpen en kunnen we de juiste beoordeling geven.

Mogelijke locaties voor de EPT cursus

De mogelijke locatie waar we de EPT cursussen geven zijn onze eigen locaties in Waalwijk en Eindhoven, we verzorgen ook Incompany trainingen bij u op locatie. Wij hebben een uitgebreid truckpark, waaronder ook zes EPT-trucks, en onze locatie in Waalwijk is zelfs de grootste trainingslocatie van heel Nederland. Onze ervaren instructeurs zijn bekwaam in het trainen met zowel onze eigen trucks als uw transportmiddelen.

Hoe lang is het certificaat geldig?

Wanneer u een EPT certificaat bij Hollcert behaald, is dat een wettelijk erkend certificaat dat vijf jaar geldig is. Omdat de cursusdag is opgedeeld in een theorie- en praktijkgedeelte, kan het certificaat al op één dag worden gehaald.

Certificaat EPT als opstap naar meer

Het behalen van het EPT certificaat is vaak de eerste stap in uw logistieke carrière. Nadat u ervaring hebt opgedaan met de EPT, kunt u eenvoudig doorgroeien naar andere opleidingen, zoals die voor de heftruck of reachtruck.

Contact met Hollcert

Heeft u interesse in de EPT opleiding of een van onze andere trainingen? Neem dan contact met ons op of schrijf u direct in.

    Mail ons

    Training boeken? Laat uw gegevens achter en geef uw wensen door dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

    Velden met een * zijn verplicht.

    Door op de versturen button te klikken geeft u toestemming dat Hollcert B.V. uw gegevens opslaat. Zie hier het volledige cookie- en privacybeleid.

    Meld je aan!